top of page

Zo'n veertien jaar geleden wilde ik naast mijn toenmalige baan graag iets met en voor dieren doen. Ik ben daarom als vrijwilliger op de kattenafdeling van het dierenopvangcentrum in Hengelo gaan werken. 

Ik heb daar gedurende een periode van ruim twee jaar met veel katten kennis mogen maken en heb er veel praktijkervaring opgedaan. Ik werkte voornamelijk in de quarantaine en de ziekenboeg en assisteerde tijdens bezoeken van de dierenarts en kreeg zodoende ook ervaring met de medische kant van kattenverzorging. Later heb ik ook insuline leren spuiten.

​Verder heb ik workshops en cursussen over katten gevolgd zoals bij het Kattengedragsadviesbureau in Amsterdam, de online cursus Feline Studies van het Oxford College en meest recentelijk de module Medische problemen inclusief diabetes bij katten bij de Katten Academie. 

In de opvang waar ik werkte was ook een kattenpension en het viel me op dat ondanks de goede verzorging het voor veel katten stressvol was om in een onbekende omgeving te zijn met voor hun vreemde katten in één ruimte. Kattenoppas aan huis was toen nog een vrij onbekend fenomeen. Ik had al eens een website gezien van een kattenoppas in Utrecht en dat idee was blijven hangen. Op een gegeven moment, nu zo'n twaalf jaar geleden, besloot ik om ook een kattenoppasservice aan huis te beginnen. Inmiddels is die uitgegroeid tot een dienst waar een groot aantal vaste klanten gebruik van maken.

Ik woon zelf samen met katers Kiddel en Finn en met Sem en Bente, twee grote konijnen die vrij in de woonkamer en de tuin lopen.

Astrid
bottom of page