top of page

Zo'n 15 jaar geleden wilde ik naast mijn toenmalige baan graag iets met en voor dieren doen. Ik ben daarom als vrijwilliger op de kattenafdeling van het dierenopvangcentrum in Hengelo gaan werken. 

Ik heb daar gedurende 2,5 jaar met veel katten kennis mogen maken en heb er veel praktijkervaring opgedaan. Ik werkte voornamelijk in de quarantaine en de ziekenboeg en assisteerde tijdens bezoeken van de dierenarts en kreeg zodoende ook ervaring met de medische kant van kattenverzorging. Later heb ik ook insuline leren spuiten.

​Verder heb ik workshops en cursussen over katten gevolgd zoals bij het Kattengedragsadviesbureau in Amsterdam, de online cursus Feline Studies van het Oxford College en de module Medische problemen inclusief diabetes bij katten bij de Katten Academie. 

In de opvang waar ik werkte was ook een kattenpension en het viel me op dat ondanks de goede verzorging het voor veel katten stressvol was om in een onbekende omgeving te zijn met voor hun vreemde katten in één ruimte. Ik ben toen gestart met kattenverzorging aan huis.

Ik woon zelf samen met de katten Finn, Nora en Vos en met konijn Mees.

Astrid
bottom of page